Monique van Heist protesteert tegen massaproductie

Home » Tentoonstellingen » Monique van Heist protesteert tegen massaproductie

Modeontwerper moniquevanheist is een van de zes deelnemers aan de tentoonstelling ‘Fair Fashion Lab’ in het Humanity House in Den Haag.

 

In de tentoonstelling Fair Fashion Lab onderzoekt het Humanity House de toekomst van een eerlijke en menswaardige mode-industrie. Aanleiding is de ramp in een kledingfabriek in Bangladesh vorig jaar en de onverantwoorde arbeidsomstandigheden in gedeelten van de textielindustrie. Producenten en consumenten zoeken steeds vaker oplossingen voor deze problematiek.

 

Fair Fashion presenteert vanuit zes invalshoeken, variërend van design, kunst en technologie, ongewone oplossingen voor de problemen in de kledingindustrie gepresenteerd. Het Humanity House zoekt daarbij de dialoog met de kledingindustrie en de bezoeker van de tentoonstelling.

 

Moniquevanheist daagt bezoekers uit om zelf te ervaren hoe het is om een kledingstuk te maken en te ondergaan wat hierbij komt kijken. Hiervoor stelt zij het patroon van haar ontwerp de ‘protestcoat’ – een jas geïnspireerd op krakerskleding uit de jaren ’80 – beschikbaar.

 

Naast Moniquevanheist krijgen ook andere ontwerpers en kunstenaars een plek op de tentoonstelling. Dat zijn kunstenaar Arne Hendriks, trendwatcher Hilde Roothart, Natascha van der Velden (onderzoeker aan de TU Delft), architectenbureau space&matter en kunstenaar Tinkebell.

 

De tentoonstelling is te zien van 25 april t/m 31 december 2014.

 

www.hunmanityhouse.org

 

[bron Texillia]

Comments are closed.