In ons nieuwsoverzicht kunt u allerlei leuke, nuttige en grappige berichten lezen. Maar natuurlijk ook tips- & trucs, modeshows en eigenlijk alles op het gebied van (zelfmaak-) mode. Van kleding tot schoenen, tassen en ga zo maar door!

Heeft u zelf een leuk bericht wat hier zou kunnen staan? Of heeft u een eigen blog en wilt u berichten delen? Laat het ons dan weten en stuur een berichtje naar info@naaicusus.nl

Super leuke leesboekjes voor de jongste modeontwerp(st)ers

fashion-academy-boekjes

Van Uitgeverij Holland een gloednieuwe kinderboekenserie over mode ontwerpen en maken: Fashion Academy. Voor kinderen vanaf 9 jaar.

 

Mode is een must!
Tenminste… wél als je op de Fashion Academy zit. Hier draait alles om mode, beauty en style. Wie eenmaal is toegelaten, wacht een spannende tijd. Want je woont op school en mag elk semester een echte modeshow organiseren.
Maar… school = school! Dus denk ook aan:
#Huiswerk (veel)
#Regels (streng)
#Schooluniform (saai)
#Geheime Opdracht (wie o wie krijgt hem?)

 

De Fashion Academy bestaat uit 4 delen en is gebaseerd op de modecyclus: lente, zomer, herfst, winter.
De Fashion Academy is een fictieve school, ergens in een stad, onder leiding van Doña Sofia. De leerlingen wonen op de school en gaan in het weekend naar huis. Vrijheid, (nachtelijke) avonturen en zelfredzaamheid zorgen voor de beste creatieve ideeën. Vriendschap en samenwerking zijn onmisbaar. Ook thema’s als fair trade fashion, duurzaamheid en gezondheid spelen een belangrijke rol.

Volg de Fashion Academy op Pinterest en Instagram!

 

Deel 1: Fashion Academy, Flamenco meets flowerpower
Maak kennis met Jewel en Falk, de hoofdrolspelers in dit semester. Het thema is flamenco & flowerpower. Dat betekent een Fashion Academy in zonnige Spaanse sferen, olé!
Jewel heeft een eigen vlog: FashionJewelzzz. Ze heeft 50.000 volgers maar kan nog geen knoop aan haar uniformjasje zetten. Zal ze door de mand vallen of heeft een beroemd stijlicoon deze skills helemaal niet nodig?
Falk droomt ervan om een beroemd kledingontwerper te worden. Maar het is de vraag of zijn ouders deze chique school wel kunnen betalen…

 

Deel 2: Fashion Academy, Sports meets safari
Maak kennis met Pleun en Ravi, de hoofdrolspelers in dit semester. Het thema is sport & safari! Dat betekent op de Fashion Academy meteen na het ontbijt lekker bootcampen!
Pleun zou het liefst keihard wegrennen. Sterker nog, als ze niet zo’n slechte conditie had, dan had ze het zeker gedaan. Maar ze heeft nog een probleem: haar sportbroek zit zo strak dat ze bang is eruit te scheuren. Dit gaat haar seizoen niet worden…
Ravi is in topvorm. Zijn droom om profvoetballer te worden, is nog nooit zo dichtbij geweest. Maar hoe moet het dan met zijn andere droom: een eigen mode-label?

 

De makers
De boeken worden geschreven door Simone Arts: ‘De FA is een vleugje “old school” kostschool in een modieus jasje. Favoriete thema’s als persoonlijke ontwikkeling, vriendschap en LOL kan ik erin kwijt. En fashion, fashion, fashion … I love it!’

De vormgeving is van Tante Beun: ‘Wat een superleuk project is dit! Laat ik nou mbo mode & kleding en de kunstacademie hebben gedaan. Dus ik weet wel wat leuke details in te brengen. Als illustrator met een grafische achtergrond ga ik dan ook helemaal los.’

Voor een recensie-exemplaar, interview of voor beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Uitgeverij Holland, via Cathelijne Esser, info@notjustanybook.nl / 06-1662 4884

McGregor, Zara, Zalando en Wehkamp stoppen met verkopen van bont

McGregor is gestopt met het verkopen van bont. Het Nederlandse modelabel zal geen producten met echt bont meer inkopen en heeft de Bontvrijverklaring van dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren ondertekend.

Afgelopen september stond McGregor op de Te Bontlijst, een lijst met daarop namen van bontverkopende winkels en merken. Naar aanleiding hiervan heeft het label besloten om te stoppen met het verkopen van bont. Daarnaast heeft Jan Paul ten Hoopen, algemeen directeur van McGregor, laten weten dat het merk zich voortaan wil inzetten tegen een importverbod op bont.

Het label Gaastra, dat onder het moederbedrijf McGregor Fashion valt, blijft echter wel bont gebruiken in de collecties. Het kledingmerk zegt dit te doen om zo de internationale concurrentiepositie van Gaastra niet in gevaar te brengen.

Naast McGregor hebben ook Zara, Zalando Nederland en Wehkamp de Bontvrijverklaring ondertekend. Caroline Pluym van Bont voor Dieren is hier erg blij mee. “Veel bewuste consumenten hechten waarde aan een duidelijk signaal tegen het toenemende gebruik van bont in kleding. Wij zijn blij dat onze acties tegen bontverkopende bedrijven succesvol zijn,” laat zij weten.

Monique van Heist protesteert tegen massaproductie

Modeontwerper moniquevanheist is een van de zes deelnemers aan de tentoonstelling ‘Fair Fashion Lab’ in het Humanity House in Den Haag.

 

In de tentoonstelling Fair Fashion Lab onderzoekt het Humanity House de toekomst van een eerlijke en menswaardige mode-industrie. Aanleiding is de ramp in een kledingfabriek in Bangladesh vorig jaar en de onverantwoorde arbeidsomstandigheden in gedeelten van de textielindustrie. Producenten en consumenten zoeken steeds vaker oplossingen voor deze problematiek.

 

Fair Fashion presenteert vanuit zes invalshoeken, variërend van design, kunst en technologie, ongewone oplossingen voor de problemen in de kledingindustrie gepresenteerd. Het Humanity House zoekt daarbij de dialoog met de kledingindustrie en de bezoeker van de tentoonstelling.

 

Moniquevanheist daagt bezoekers uit om zelf te ervaren hoe het is om een kledingstuk te maken en te ondergaan wat hierbij komt kijken. Hiervoor stelt zij het patroon van haar ontwerp de ‘protestcoat’ – een jas geïnspireerd op krakerskleding uit de jaren ’80 – beschikbaar.

 

Naast Moniquevanheist krijgen ook andere ontwerpers en kunstenaars een plek op de tentoonstelling. Dat zijn kunstenaar Arne Hendriks, trendwatcher Hilde Roothart, Natascha van der Velden (onderzoeker aan de TU Delft), architectenbureau space&matter en kunstenaar Tinkebell.

 

De tentoonstelling is te zien van 25 april t/m 31 december 2014.

 

www.hunmanityhouse.org

 

[bron Texillia]

Mooi plooi- en vouwwerkje

Op internet kwamen we dit handige instructie filmpje tegen. Op een duidelijke manier legt ontwerper Kenneth D. King uit New York hier uit hoe je dit mooie plooi- en vouwwerk eenvoudig zelf kunt maken.

 

vouw en plooi filmpje

vouw en plooi filmpje aktie regel

 

 

 

 

 

Zelf kinderslofjes maken

Maak zelf deze schattige kinderslofjes. In dit voorbeeld zijn ze van plastic. Wij zouden ze van textiel maken, dat geeft natuurlijk meer comfort. Van plastic zijn ze leuk ter decoratie. Klik op de afbeelding om de ze te vergroten.

 

slofjes zelf maken kind

Tentoonstelling over Chanel

tentoonstelling chanel den haag 2013-2014

Denk je aan Chanel, dan denk je aan elegantie, stijl en bewegingsvrijheid.

Aan klassieke ontwerpen, de ‘Little Black Dress’ en beroemde klanten. Aan Chanel No. 5 en mooie sieraden. Chanels kleurrijke levensloop, van ‘rags to riches’ spreekt al generaties tot de verbeelding en inspireert nog steeds. Chanel: de legende vertelt het fascinerende verhaal van Coco Chanel en haar befaamde modehuis. De tentoonstelling toont diverse topstukken zoals originele Chanel-ontwerpen uit de jaren ’20 en ‘30, mantelpakken uit de jaren ’60 en creaties gedragen door beroemde klanten zoals Marlene Dietrich, Romy Schneider en Hare Majesteit Koningin Paola van België. De tentoonstelling is tot 02.02.2014 in het gemeente museum van Den Haag

Klik hier om naar de website van het gemeente museum Den Haag te gaan.

Time Magazine Best en Worst dressed

Het jaarlijkse lijstje van best geklede- en slechts geklede celebrities.


Best gekleed:

1. Jennifer Lawrence in Dior
2. Kate Middleton in Emilia Wickstead
3. Rihanna in Azzedina Alaïa
4. Jane Fonda in Atelier Versace
5. Kate Hudson in Alexander McQueen
6. Miley Cyrus in Marc Jacobs
7. Mariah Carey metgipsen arm
8. Selena Gomez in Atelier Versace
9. Channing Tatum in Gucci
10. Solange Knowles in Michael Kors


Slechts gekleed:
1. Miley Cyrus in latex bikini
2. Kim Kardashian in Givenchy
3. Anne Hathaway in Prada
4. Z LaLa in galaxy-pak
5. Justin Bieber met gasmasker
6. Florence Welch in Miu Miu
7. Zosia Mamet in Honor
8. Julianne Hough in Jenny Packham

9. Channing Tatum in Gucci

10.Solange Knowles in Michael Kors

slechts gekleed top 10

Hierboven de top 3 slechts geklede celebraties… wil je ze allemaal zien? Klik hier.

best gekleed top 10

Hierboven de top 3 best geklede celebraties… wil je ze allemaal zien? Klik hier.

Nieuw type workshop bij Latex Repair

Latex Repair verzorgt al jaren diverse workshops waarin je leert hoe je zelf latex kleding kunt maken. Sinds kort hebben ze een nieuwe workshop geïntroduceerd.

Wil jij eens kennismaken met latex, maar niet direct een hele middag een workshop volgen? Of heb je het thuis al geprobeerd maar je loopt toch nog tegen wat ‘dingetjes’
aan? Dan is deze workshop echt iets voor jou. En het leuke is, je gaat ook nog echt iets maken!

Daarna kun je besluiten om een volledige workshop te volgen, of je gaat direct thuis aan de slag. En wie weet…maak jij binnenkort wel zo’n prachtige latex jurk in jade groen, oranje of babyrose latex helemaal zelf!

Voor meer informatie en aanmelding: www.LatexRepair.nl

De jurken zijn van Wiliam Wilde.

laetx william wild